Ingrediente
500 gr faina 250 ml apa calduta 1 plic drojdie uscata 4 linguri miere 25 gr margarina 300 gr miez nuca pisat 200 gr zahar
Mod de preparare
Dizolvam pliculetul de drojdie in putina apa calduta, apoi adaugam putina faina. Obtinem o maia pe care o punem la dospit pana isi dubleaza volumul. Diluam mierea in apa si adaugam margarina topita. Adaugam maiaua, omogenizam , apoi treptat punem faina. Framantam pana obtinem un aluat omogen de consistenta plastelinei. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul apoi intindem o foaie pe care presaram miezul de nuca amestecat cu zaharul. Rulam cat mai strans ca pe o rulada si taiem cu un cutit foarte ascutit rulouri aproximativ egale. Le punem in picioare in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei sau margarina si le mai lasam circa 30 minute sa creasca. Le ungem cu un sirop din apa si zahar ca sa se rumeneasca frumos . Daca nu tineti post le ungeti cu galbenus de ou batut cu cateva linguri lapte. Le lasam la cuptor pana se rumenesc Cand sunt gata ii ungem cu sirop din apa cu zahar pentru aspect. Zaharul se pune dupa gustul fiecaruia.