Macarons cu zmeură
Desert / 18.03.2017

Ingrediente

100 de grame de făină de migdale
180 de grame de zahăr praf
3 albuşuri la temperatura camerei
35 de grame de zahăr alb fin
câteva picături de colorant alimentar roz

Pentru cremă
75 de grame de cremă de brânză grasă, la temperatura camerei
75 de grame de mascarpone, la temperatura camerei
3-4 linguri cu gem de zmeură

Mod de preparare

Mixează în robot făina de migdale cu zahărul praf pentru a se amesteca foarte bine.
Albuşurile se bat 2-3 minute cu mixerul, iar la final se adaugă câteva picături de colorant alimentar roz.
Apoi se adaugă câte puţin din zahărul alb fin, mixând în continuare până când obţii o bezea fermă.
Se încorporează câte o lingură din mixul de făină de migdale/zahăr praf/, amestecând bine cu o spatulă.
Se pune câte puţin din amestec într-o pungă pentru ornat şi se formează mici macarons.
Se bate bine tava de blat şi se lasă timp de o oră să stea în bucătărie.
Cuptorul se preîncălzeşte la 150 de grade Celsius.
Se introduc tăvile cu macarons pe rând la cuptor şi se lasă între 14-16 minute.
Se lasă la temperatura camerei până când se răcesc complet.
Crema de brânză se amestecă bine cu mascarpone şi cu gemul de zmeură fără seminţe până când obţii o pastă omogenă.
Se lipesc câte doi macarons folosind crema.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro