Inghetata de ciocolata II
Mod de preparare
O varianta mai simpla, dar la fel de buna.Ingrediente:
100 de grame de ciocolata cu continut mare de cacaco, doua linguri de cacao, 50 de grame de unt, 100 de grame de zahar si trei oua, 300 de grame de smantana.
Preparare:
Pune ciocolata, cacaoa, untul impreuna cu sase linguri de apa la foc mic, pana se omogenizeaza, dar fara sa clocoteasca. Bate albusurile spuma cu zaharul, adaugat treptat, apoi adauga si galbenusurile.
Amesteca cele doua compozitii, dar dupa cea cu ciocolata este bine racorita.
Adauga 300 de grame de smantana.
Rastoarna compozitia in vase si da-o la congelator pentru 5-6 ore.
Am o intrebare,ouale crude nu sint periculoase?am citit retete in care se folosesc doar galbenusuri,se amesteca cu zaharul,se torna laptele incalzit peste,se pune din non pe foc pina se ajunge la 80 grade,dupa care se lasa la racit se amesteca smìntìna si se da la congelator.
As vrea sa ii spun domnisoarei sau doamnei care stie aceasta minunata reteta de inghetata de casa ca este o experta.dar as vrea sa mai spun ca ar trebui sa o foloseasca oricine , punand putin sufet ca sa iasa si mai buna. Pa pa !!!!!! c r p p c a p a r R cu respect pentru persoana care a preparat aceasta reteta Roxy!!!!!!!!
e super mai ales ca eu ador ciocolata bravo o sa fac si eu
Si eu am incercat reteta. Este fabuloasa si este neturala si ce am pus in compozitie si este distractiv de facut cu prietenele la o petrecere in pijamale!
ii soper tare si ii foarte usor......incercati!!!!!!!!!!!!!!!!!1io am incercat si ii mortal vam poopat:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*