Ingrediente
-1 kg de cartofi -2 oua - 1 lingurita zahar - 1 lingurita de sare - 2 lingurite de ulei - 350 gr faina - 1 kg de prune - scortisoara dupa gust - 500 gr de pesmet -zahar dupa gust
Mod de preparare
Fierbem cartofii ca pentru piure,ii pisam bine si ii lasam la racit. Amestecam in cartofi ouale, zaharul, sarea, uleiul, faina. Prunele curatate de samburi le punem cu zaharul si scortioara 30 minute sa stea, apoi luam bucatele din aluat,intindem,bagam o pruna,si invelim inapoi. Ne ajutam de faina ca sa nu se lipesaca de degete aluatul. Introducem galuste in oala in care clocoteste apa cu sare. Dupa ce se ridica la suprafata le mai lasam 3 minute sa fiarba. Apoi le scoatem cu o paleta si le tavalim pe rand in pesmet cu zahar.Pesmetul l-am calit putin inainte 2-3 minute.