Frigarui de fructe
Desert / 01.04.2013

Ingrediente

1 ananas, 3 piersici, 1 para, 1 banana, 12 boabe de capsuni, 12 boabe mure, 1 ciorchine struguri albi, 1 ciorchine struguri negri, 3 linguri de zahar, 2 cuisoare, 1 pahar vin alb dulce, 1 lingurita scortisoara, 1 pachet frigarui subtiri, o jumatate de pepene galben pentru servire.

Mod de preparare

Ananasul, para, piersicile si banana se curata, rand pe rand, de coaja si se taie in diverse forme,de preferat ,longitudinal. Strugurii, capsunile si murele se spala bine de praf sub jet de apa rece. Se iau frigaruile si se infig cu grija fructele, alternandu-le dupa preferinta. In continuare se pregateste siropul pentru fructe.Intr-un vas, turnati zaharul si o jumatate de ceasca de apa. Fierbeti pe foc mic amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Adaugati apoi paharul de vin, cuisoarele, scortisoara si mai fierbeti timp de 5 minute. Dupa trecerea timpului, scoateti cuisoarele si stingeti focul. Turnati siropul cald intr-o tava mai lunga si pozitionati frigaruile de fructe in asa fel ca sa se scufunde in sirop. Rotiti frigaruile de cateva ori si lasati sa stea in sirop pana cand se raceste. La servire se ia un platou, se pozitioneaza jumatatea de pepene galben si se infig pe rand frigaruile de fructe.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro