Ingrediente
100 gr. ciocolata amaruie 100 gr. ciocolata cu lapte 2 piersici 2 linguri sirop de artar 2 lingurite gelatina 350 ml. frisca 100 gr.iaurt 2 plicuri zahar vanilat 200 ml. lapte 4 galbenusuri 80 gr. zahar
Mod de preparare
Se topeste ciocolata amaruie si 60 gr.ciocolata cu lapte. Pe planseta se aseaza hartie de copt. Deasupra se aseaza paralel 4 fasii de folie solida de aliminiu. Pe ele se aplica un strat subtire de ciocolata. Se lasa sa se intareasca cca.10 min. Foliile de aliminiu se desprind de hartia de copt si se rasucesc in cerc,cu partea cu ciocolata inauntru. Se lipesc capetele prin presare,se fixeaza cu agrafe de birou. Inelele se lasa sa se intareasca la racoare.Piersicile se oparesc,se decojescsi se paseaza. Se inmoaie gelatina si se incalzeste la foc slan intr-un sirop de amestec de artar si una lingura piure de piersici. Se inglobeaza in restul de pireu de piersici si se lasa sa se racoreasca. Se inglobeaza iaurtul si apoi 150 ml.frisca batuta. Se desprind foliile de pe ciocolata intarita,inelele se asraza pe farfurii. Inauntru se toarna cu spritul,crema de piersici. Se niveleaza si se da la frigider cca.4 ore. Se dau in fiert laptele,zaharul vanilat si frisca. Galbenusurile se bat cu zaharul,se inglobeaza treptat amestecand laptele fierbinte.Se toarna totul intr-o oala se incalzeste putin si sosul se lasa apoi sa se racoreasca. Se amesteca din cand in cand ca sa nu prinda pojghita. Florile de ciocolata se servesc ornate cu petale de trandafir. Pe farfurie se aplica ciocolata topita si sos de vanilie.