Degetele
Desert / 02.06.2009

Mod de preparare

Savuroasa combintie dintre unt si zahar brun, este pusa in valoare de acesti biscuiti.

Ingrediente:

 

500 grame faina, un praf de copt, un varf de cutit de bicarbonat pentru prajituri, un varf de cutit de sare, 240 grame unt, minim 60% grasime, 240 grame zahar brun, o ligurita de esenta de vanilie, un ou mare, 100 grame nuci tocate sau alune nesarate pisate mare.

Preparare:

 

  • Incalzeste bine cuptorul. Unge cu unt si tapeteaza cu faina doua tavi mari – de dimensiunea cuptorului tau – pentru prajituri.
  • Amesteca faina cu celelalte prafuri.
  • Bate bine untul cu zaharul, pana se face o spuma. Adauga oul si mixul de faina. Amesteca. Adauga nucile sau alunele
  • Intide o foaie, cu podul palmei usor umezit. Taie prajiturele in forma de degetele si coace maxim 15 minute. Lasa loc intre ele pentru ca aproape isi dubleaza dimensiunile.
  • andeya, marţi, 16.03.2010 15:09
    interesant

    o sa incerc si io reteta;)

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro