Cornulete fragede
Desert / 22.02.2013

Ingrediente

2 cesti untura, 1 ceasca bors, 2 plicuri drojdie uscata, sare,faina cat cuprinde, coaja de lamaie, gem pentru umplutura (dupa preferinta – eu am folosit gem de prune amestecat cu nuca macinata), zahar pudra pentru decorat

Mod de preparare

In vasul de framantare se adauga untura, apoi se adauga borsul incalzit, drojdia, sarea, coaja de lamaie si faina cat cuprinde sa iasa un aluat asemanator celui de cozonac ca si consistenta. Eu las cam jumatate de ora la crescut. Apoi intind foaia, tai in triunghiuri, pun umplutura si rulez. Se pune tava la cuptorul preincalzit, depinde de fiecare aragaz cat lasi, eu de exemplu, las circa 20-25 minute. Se pudreaza calde.

  • Badea, sâmbătă, 07.03.2015 13:04
    Foarte Buna

    Am facut aceasta reteta o data acum o fac pentru a doua oara este excelenta .. :)

  • gabriela, marţi, 30.12.2014 12:08
    dulciuri

    aceasta reteta de cornulete o faceam foarte des tecind anii am uitato acum ca am regasito deabia astept sa o fac este foarte gustoasa si mai ales se topesc in gura.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro