Clatite cu mascarpone si sos de portocale :)
Desert / 20.02.2013

Ingrediente

Retete Culinare : e-Retete Clatite cu mascarpone si sos de portocale 5 Februarie 2013 Categorii: Retete cu branza, Retete desert, Retete cu fructe, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete Clatite cu mascarpone si sos de portocale. Imagini pas cu pas pentru clatite cu mascarpone si sos de portocale 0 Clatitele mele s-au pregatit deja de Sf. Valentin: si-au pus rochia roz si s-au invalui intr-un parfum de portocale si grapefruit. Voi ce planuri aveti? Nota: Nu se simte gustul de sfecla rosie in clatite Ingrediente pentru Clatite cu mascarpone si sos de portocale Clatite 1 ou 100 ml lapte 50 ml suc de sfecla rosie 1 lingura ulei (sau unt topit) 1 lingura rom 1 lingurita esenta vanilie 1 priza sare 55 gr faina alba 1 cubulet de unt (pentru uns tigaia) Umplutura 300 gr mascarpone 3 linguri zahar brun 2 linguri lapte 3 prize scortisoara macinata Sos de portocale 600 ml suc de portocale (proaspat stors) 3 linguri zahar brun 1 baton de scortisoara de 4cm 1 cuisor 1/4 lingurita ghimbir pudra 1 varf cutit nuscoara macinata 1 pastaie cardamom verde 1 lingura unt 1 portocala (felii) 1/2 grapefruit rosu (felii)

Mod de preparare

Preparam sosul: se pune sucul de portocale cu zaharul si toate aromele la fiert pentru 20-25 minute, din momentul in care incepe sa fiarba. Se trage oala de pe foc si se adauga untul taiat cuburi si se amesteca pana se topeste. Se adauga felii de portocala si grapefruit. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pana e nevoie de el. * pentru a obtine felii de portocale si grapefruit frumoase, fara coji si pielite, procedati ca in acest filmulet Pentru umplutura: se freaca mascarpone cu laptele, zaharul si scortisoara pana e omogena si zaharul e topit. Se pastreaza la frigider pana e nevoie de ea. Clatite: se prepara urmand instructiunile de aici, singura diferenta este ca in loc de apa se foloseste suc de sfecla. Vor iesi 5 clatite de 26 cm diametru. * eu am stors sfecla in storcatorul de fructe si a iesit destul de gros sucul, asa ca am adaugat in plus in aluat si 30 ml apa fata de ce e trecut la ingrediente; asadar, daca sucul de sfecla pe care-l folositi e ca nectarul, adaugati si voi aceasta cantitate de apa; daca sucul de sfecla e subtire, urmati cantitatile din reteta. Asezati cate 2 sau 3 clatite una langa alta, suprapunadu-le usor. Puneti umplutura intr-o parte si apoi rulati-le strans. Taiati ruloul in bucati de dimensiunea dorita. Repetati pana terminati clatitele si umplutura.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro