Clătite cu cremă de cireşe
Desert / 26.05.2017

Ingrediente

350 g cireşe
140 g făină
4 ouă
100 ml lapte
200 g cremă de brânză
170 g smântână pentru frişcă
2 linguri zahăr
3 linguri unt
250 g mascarpone
3 linguri zahăr pudră

Mod de preparare

Mai întâi amestecă făina, zahărul şi sarea, apoi adaugă ouăle, laptele şi untul topit. Mixează aluatul astfel încât să nu aibă cocoloaşe şi pune-le deoparte timp de 10 minute.
Scoate sâmburii din cireşe, apoi pune fructele în blender, laolaltă cu crema de brânză, smântâna pentru frişcă şi cu zahărul. Amestecă până când rezultă o cremă pufoasă şi omogenă.
Prăjeşte clătitele într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, câte un minut pe fiecare parte, apoi umple-le cu crema de cireşe. Bate smântâna pentru frişcă şi adaugă zahăr după gust pentru a obţine frişca. La sfârşit, ornezi clătitele cu frişcă şi cu cireşe întregi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro