Ingrediente
500 gr lapte praf 100 gr cacao 450 gr zahar tos 200 ml apa 170 ml unt
Mod de preparare
Puneti apa si zaharul la foc pentru a forma siropul. Lasati sa fiarba la foc mic 10 minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca. Opriti focul si lasati siropul 1 minute pentru a se racori putin. Adugati apoi untul taiat cubulete si amestecati pana ce untul s-a topit in tregime. Adaugati apoi cacaoa si amestecati bina pana se omogenizeaza. Mutati amestecul intr-un vas rezistent la temeperaturi inalte si incorporati putin cate putin lapte praf amestecand cu o lingura. Cand amestecul devine prea tare pentru a fi amestecat cu lingura, framantati cu mana ciocolata de casa pana cand incorporati uniform tot laptele. Transferati ciocolata intr-o tava unsa cu ulei si aplatizati bine ciocolata astfel incat sa fie intinsa uniform in tava . Ajutati-va de putin ulei pentru a nu se lipi ciocolata de maini. Dati ciocolata la rece pentru 2-3 ore sau pana se intareste bine, Portionati ciocolata si serviti-o.