Ingrediente
- 90 g unt dietetic, topit - 125 g biscuiţi digestivi, sfărâmaţi - 100 g biscuiţi de ovăz, zdrobiţi - 1 lingură miere - 250 g brânza ricotta sau urdă proaspătă - 3 ouă, bătute - 8 linguri fructoză - Coaja rasă de la 3 portocale + 6 linguri jus - 3 linguri amidon – maïzena - 200 g iaurt integral - 400 g brânza de vaci dietetică - Zeama de la 1 lămâie - 3 linguri zahăr
Mod de preparare
12 porţii Timp de pregătire: 1 oră şi 20 min + timp de răcire 239 calorii/porţie 11,5 g grăsimi 1. Se încinge cuptorul la semnul 3/1700 C. Pe grătarul de jos al cuptorului, se aşează un vas rezistent la flacără – de tip Yena - plin cu apă fierbinte. Se unge cu unt topit o formă rotundă de 20 cm. Se combină untul rămas cu biscuiţii şi mierea. Se aşează compoziţia, presându-se, într-un strat egal, cu ajutorul unei spatule. Se introduce în congelator, timp de 20 min. 2. Se combină, în mixer, urda şi ouăle, apoi, se adaugă fructoza, coaja de portocală, amidonul, iaurtul şi brânza de vaci. Se toarnă în formă şi se pune la cuptor, la nivelul din mijloc, timp de 50 min, până când se întăreşte. Se opreşte cuptorul, se întredeschide uşa, lăsând preparatul să se răcorească, timp de 30 min. Apoi, se lasă la temperatura camerei, înainte de a fi dat la rece, minimum 3 ore. 3. Pentru glazura de deasupra, se fierbe coaja de portocală, rămasă, cu zeama de lămâie şi portocală, la care se adaugă zahărul, până în momentul, în care, siropul se leagă. Pont : Intr-o altă variantă, portocalele pot fi înlocuite cu grapefruit sau diverse citrice, în funcţie de preferinţe