Checuri glazurate
Desert / 13.05.2010

Mod de preparare

Iti plac checurile? Atunci iata cateva propuneri pe care le poti pune in practica fara prea multa bataie de cap, cu ingrediente la indemana.

Checurile se prepara foarte usor si devin prajituri speciale, daca adaugi nuci, alune sau/si fructe uscate. In plus, glazura, preparata la rece sau la cald, din ciocolata, sirop de fructe, ori doar din zahar si suc de lamaie, transforma checul intr-o prajitura apetisanta si aspectuoasa.

Merita tinut minte faptul ca, retetele de glazuri pot fi folosite pentru mai multe preparate dulci. Forma in care pui la copt checul este mijlocul prin care se poate transforma chiar si intr-un tort (daca alegi o forma rotunda), sau o prajitura care sa poata fi portionata, in bucati, numai buna pentru pachetelul celui mic, sau la serviciu, daca alegi sa coci aluatul intr-o tava clasica, dreptunghiulara, pentru cuptor.

Cantitatile retetelor sunt pentru sase portii.

Chec cu suc de portocale si glazura alba


Chec cu menta si glazura de ciocolata


Chec cu mac si glazura de cafea
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro