CHEC DE POST
Desert / 01.04.2013

Ingrediente

1 pahar faina, 1 pahar de apa , 1 pahar zahar, 1/2 pahar ulei, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 50 gr stafide, 70 gr nuca macinata, 30 gr cacao, 2 linguri dulceata . Decor: nuca macinata.

Mod de preparare

Intr-un vas se adauga : uleiul, zaharul, apa, zaharul vanilat, praful de copt, sare. Se amesteca energic cca 1 min apoi se adauga faina. Se amesteca pana se incorporeaza si obtinem o compozitie omogena. Compozitia se imparte in doua boluri. Intr-un bol se adauga stafidele, cacao, dulceata si amestecam. In al doilea bol se adauga nuca si amestecam. Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt, se adauga compozitia cu nuca apoi pe mijloc se adauga compozitia cu cacao. Se presara cu nuca macinata si se introduce in cuptorul incalzit la 160 C si se lasa la copt cca 30-40 min. Nuca va deveni aurie iar checul va avea aspect usor crapat. Se lasa sa se racesca apoi se portioneaza. Dupa preferinta se poate pudra cu zahar farin.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro