Chec cu somon si mazare
Desert / 24.08.2009

Mod de preparare

Un chec special, excelent pentru o cina in doi, dar si pentru o masa festiva. Ingredientele sunt pentru sase portii.

Ingrediente:

100 grame file de somon afumat, 150 grame mazare frageda din conserva, doua linguri de susan, trei linguri de lapte, 80 grame unt, patru oua, 225 grame faina, un parf de copt, sare si o lingurita de zahar.

Preparare:

Incinge cuptorul si unge o tava de chec clasica cu unt si tapeteaz-o cu semintele de susan. Scurge bine mazarea. Incinge laptele si amesteca-l cu untul. Lasa sa se raceasca putin si adauga ouale, sarea, zaharul si bate totul bine cu un mixer. Adauga faina amestecata cu praful de copt. Omogenizeaza incet cu o spatula. Adauga boabele de mazare si somonul taiat in bucatele. Rastoarna compozitia in tava tapetata cu susan si lasa la copt, la foc potrivit intre 50 si 60 de minute. Scoate-l din tava dupa ce se raceste si serveste-l la temperatura camerei.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro