Chec cu iaurt
Desert / 15.01.2010

Mod de preparare

Aceasta prajitura este dovada faptului ca lucrurile bune sunt simple.

Ingrediente: un borcan de iaurt (150 de grame), 3 oua, 200 grame zahar, 300 grame faina, un praf de copt, un varf de cutit de sare, coaja de la o portocala, o lingurita rasa de scortisoara macinata, o nuca de unt.
Preparare:
-        Bate ouale intregi cu zaharul. Adauga mirodeniile si iaurtul. Omogenizeaza bine cu mixerul, la viteza medie. Adauga faina amestecata cu praful de copt si amesteca cu o spatula, astfel incat compozitia sa ramana pufoasa si aerata.
-        Pune checul intr-o forma (de chec, inelara sau rotunda), unsa cu unt si tapetata cu faina si coace-l circa 40 de minute la foc potrivit.
-        Scoate prajitura din tava dupa ce se racoreste si serveste-o, taiata felii, pudrate cu zahar

Sfat Eva:
  Poti pune in chec nuci si fulgi de migdale sau multe stafide, sau poti adauga, in toata compozitia, 50 grame ciocolata rasa prin razatoare. Trebuie sa stii ca in varianta simpla este foarte delicat, aromat si pufos.
  • Deea, duminică, 21.02.2010 16:24
    WoW!!!!

    Ce super arata dar si la gust este :-bd . Bravoooooo!!! Si succes !!! ;-)

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro