Chec cu banane si nuci
Mod de preparare
O prajitura rapida. Evident foarte buna!Ingrediente: doua banane coapte, doua oua, 100 grame unt, 100 grame iaurt, 100 grame zahar, un pahar de faina, o lingurita praf de copt, 100 grame nuci, 150 grame ciocolata amara.
Preparare:
- Incalzeste cuptorul. Unge cu unt o tava de chec, preferabil din teflon, sa nu se prinda prajitura.
- Amesteca bananele strivite cu o furculita, ouale batute, untul, iaurtul si zaharul pana se omogenizeaza.
- Amesteca faina si praful de copt, adauga-le in compozitie, si apoi trei sferturi din cantitatea de nuci macinate si 75 grame ciocolata topita sau rasa. Toarna amestecul in forma si netezeste-l.
- Presara nucile si ciocolata ramasa. Pune totul la cuptor timp de 45 minute, pana cand checul creste si are o culoare aramie.
- Cand este gata, scoate-l din cuptor, lasa-l sa se raceasca, apoi scoate checul din tava. Se poate consuma cu lapte la micul dejun.
Am incercat reteta adaptata de mine...fara nuci. Merita incercata!!! Usoara si buna la gust.
Nu stiu daca incerc deoarece nu prea am incredere in ingrediente
Da! Un singur chec, dar depinde cat de mari sunt tavile tale. oricum foma conteaza mai putin. Se coace la fel de bine indiferent de forma! Apropo, cum ti-a iesit prajitura?
ingredientele sunt pentru un singur chec, nu? as vrea si eu sa il fac si vreau sa fiu sigura. ms frumos