Chec
Mod de preparare
Ingrediente pentru doua tavi mari (ca de cozonac):
4 oua
2 pahare zahar
1 pahar ulei
un pahar apa sau lapte
4 pahare faina,
1 lingurita bicarbonat de sodiu
o lingurita cu varf de cacao
esente
stafide sau nuca, dupa gust si preferinte
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma (+ un varf de cutit de sare), dupa care se amesteca cu galbenusurile, zaharul, uleiul, apa/laptele, faina, bicarbonatul, esentele si stafidele sau nuca.
Se coace compozitia la foc potrivit timp de 30 - 35 de minute. Dupa 15-20 de minute se intorc tavile si se mai lasa putin la copt.
am facuto si eu este super un chec foarte delicios imposibil sa nu iasa daca respecti cantitatea si ingredientele.Multumesc frumos .
molto bona e un dollce speciale . grazie
este jalnic zic ca e beton de facut casa nu il faceti !!!!!!
super buna am incercati si eu mega super este pufoasa minunata
e minununat , ieftin, pufos si se mentine proaspat mai multe zile. incercati si respectati cu exactitate reteta!
Daca tot se posteaza o reteta , macar sa fie completa ,...cu cantitatile aferente ..nu sa stea fiecare sa ghiceasca cat ml are paharul , iar la mod de preparare sa se specifice in ordine ..nu asa ca zaharul si toate se adauga peste albusurile batute spuma ca nu se mai topeste in veci..si iese o SUPER RETETA!
ador checul:p si vreau sa va spun ca aceasta reteta este cea mai buna din care am incercat deci incercati si voi
ce fel de apa ? apa plata sau minerala multumesc
Am preparat si eu reteta si sincer a iesit destul de dur , si cred ca e din cauza ca a fst multa faina, gustul destul de mutumitor, dar seamana mai mult cu paine decat chec !!!!
cum adica se intorc tavil? si nu e cam mult 1 pahar de ulei? scuze dar sunt toatl impotriva la mancarurile uleioase si de aia intreb. daca pun ulei de masline nui bine? :)
in loc de 2 cani de zahar am pus 2 cani de vegeta =)) o iesit cam ciudat ...a mancat cainele =))
si eu am incercat reteta,este super gustos !
acum prajitura e in cuptor,creste super bine,este foarte buna reteta ,complimenti,auguri
Un ulei ca oricare altul. De floarea soarelui
Eu am facut aceasta receta con unt, aveam ocarti en limba rumana si in loc de ulei foloseam untl. Asa ca topesc untul si o sa avea acelasi efect
Eu am facut aceasta receta con unt, aveam ocarti en limba rumana si in loc de ulei foloseam untl. Asa ca topesc untul si o sa avea acelasi efect
l-am facutb si eu imediat ce am azut reteta si este foarte bun o delicatesa
IMEDIAT O SA-L INCERC,PARE OK.
l-am facut si eu,am folosit un pahar de 250 ml si a iesit ok
De cat este paharul,,,ml,,? Multumesc!
Acest chec este pe cat de economic (il fac exact in aceste cantitati de ani de zile)pe atat de bun. Puteti pune in el fructe confiate, ciocolata rasa, fructe din compot, ce mai o infinitate de combinatii. de asemenea puteti sa il coaceti doar in tava mare de prajitura. Si nu in ultimul rand puteti chiar sa il glazurati (cu glazura de lamaie , sau ciocolata topita.... dupa inspiratie.