Cea mai simplă prăjitură cu vişine
Desert / 17.06.2017

Ingrediente

3 ouă
puţină sare
100 grame de zahăr
100 mililitri de ulei vegetal
100 mililtri de lapte sau apă
200 grame de făină
un plic cu praf de copt
un plic de vanilie Bourbon
2 linguri de făină
două căni cu vişine fără sâmburi şi scurse

Mod de preparare

Cuptorul se preîncălzeşte la 170 de grade Celsius.
Ouăle se bat cu mixerul cu puţină sare, după care se adaugă pe rând câte o lingură de zahăr până când obţii o consistenţă pufoasă.
Apoi se adaugă uleiul, laptele sau apa şi se mixează bine.
Făina se amestecă cu un plic de praf de copt şi se încorporează în amestecul cu ouă.
Vişinele se amestecă cu plicul de vanilie Bourbon şi două linguri de făină, după care se încorporează jumătate în aluat.
Se toarnă aluatul într-o formă rotundă, se ornează deasupra cu vişinele rămase şi se introduce la cuptor.
Prăjitura se lasă la cuptor timp de 40-50 de minute sau până când iese perfect testul cu scobitoarea.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro