Ingrediente
100 grame de nuci coapte
250 grame de morcovi cruzi, răzuiţi
250 de grame de făină
1 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
1 1/2 linguriţă cu praf de copt
1/2 linguriţă cu sare
1 1/2 linguriţă cu scorţişoară
1 linguriţă cu nucşoară
1 linguriţă cu pulbere de ghimbir sau ghimbir proaspăt răzuit
4 linguri cu seminţe de in măcinate şi amestecate cu 8 linguri de apă (înlocuiesc oul)
200 de grame de zahăr
120 mililitri de ulei vegetal
1 plic de vanilie Bourbon.
Mod de preparare
Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius.
Forma pentru tort se unge cu puţin ulei.
Se amestecă într-un bol făina, bicarbonatul, praful de copt, vanilia, sarea, scorţişoara, nucşoara şi ghimbirul pulbere. Apoi se adaugă apoi morcovii răzuiţi şi zahărul.
Într-un bol separat se amestecă uleiul şi amestecul din in, după care se încorporează în amestecul de făină.
Se toarnă amestecul în tava rotundă şi se lasă la cuptor 30-40 de minute, făcând la final testul cu scobitoarea.
Prăjitură se poate consuma simplu. Poţi să amesteci zeamă de lămâie cu zahăr pudră pentru a obţine o glazură pentru prăjitură. De asemenea, dacă preferi să ai o cremă poţi să o faci din nuci caju (înmuiate câteva ore în apă) mixate cu zahăr pudră, puţină apă/ulei de cocos, zeamă şi coajă de lămâie.
Foto: http://lovingitvegan.com