Budinca de paine cu fructe uscate
Desert / 01.03.2010

Mod de preparare

O alta reteta, ceva mai simandicoasa.

Ingrediente:

500 de grame de pâine alba, 500 de grame amestec de fructe uscate (stafide albe si negre, caise si bucatele de smochine, sau alte combinatii dupa gustul tau), coaja de lamaie si de portocala, 600 mililitri de lapte, 3 oua, 140 de grame de zahar tos, 100 de grame de unt, 2 linguri de zahar pudra. Rezulta cinci-sase portii.

Preparare:

-    Rupe painea in bucati si pune-o intr-un castron mare impreuna cu fructele uscate si coaja rasa de portocala si lamaie. Incalzeste putin laptele si toarna-l peste combinatia din castron. Lasa painea sa se inmoaie putin apoi amesteca pana se omogenizeaza bine totul.
-    Adauga ouale batute bine impreuna cu zahar, peste paine.
-    Topeste untul si aduga-l amestecand in compozitia de baza.
-    Rastoarna totul intr-un vas mai inalt, uns cu unt si da budinca la cuptor la foc potrivit, in cuptorul incalzit bine inainte, timp de o ora, o ora si 15 minute.
-    Serveste budinca taiata in bucati, calduta, cu sirop de dulceata sau crema de iaurt (vezi reteta de la "Budinca de paine")
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro