Budinca de gris
Desert / 07.03.2013

Ingrediente

o ceasca de gris, 1 l de lapte, 50 g de unt, 2 oua, 10 linguri de zahar, coaja rasa de la o lamaie.

Mod de preparare

UPunem la fiert laptele cu 6 linguri de zahar si cu coaja de lamaie rasa. Dupa ce a dat in clocot adaugam grisul in ploaie amestecand continuu pana se ingroasa. Se da la o parte, la racit. Ouale se separa, galbenusurile se amesteca cu o lingura de lemn, iar albusurile se bat spuma. Cand se mai raceste grisul, se adauga la el untul si se omogenizeaza. Apoi galbenusurile si ultima data albusurile batute spume. Omogenizam. Intr-o craticioara mica se pun 4 linguri de zahar la topit si se imbraca craticioara in el. Se lasa sa sa raceasca, dupa care se toarna budinca de gris si se da la cuptor pana capata o culoare maronie (pana se rumeneste).

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro