Budinca de ciocolata
Mod de preparare
Evident ca o varianta cu ciocolata, nu putea sa lipseasca.Ingrediente:
doua cani cu lapte, 6 oua, 10 linguri cu zahar, o tableta de ciocolata amaruie (sau 4 linguri de cacao), 5 linguri de pesmet fin, 100 de grame de unt, esenta de rom, zahar vanilat. (Rezulta 4-6 portii)
Preparare:
- Unge o tava rotunda cu unt si tapeteaz-o cu zahar pudra.
- Pune intr-un vas, pe foc, laptele, zaharul, untul si ciocolata. Amesteca si lasa totul sa dea intr-un clocot. Da deoparte si lasa sa se raceasca bine.
- Adauga pe rand galbenusurile, aromele si amesteca bine. Adauga pesmetul si omogenizeaza bine.
- Bate albusurile spuma si incorporeaza-le incet in compozitie.
- Pune budinca la copt, in cuptorul cald, la foc potrivit, 40-45 de minute.
- Rastoarna budinca si serveste-o cu crema de iaurt (vezi reteta la "Budinca de paine"), sirop de fructe sau simpla, alaturi de o cana cu lapte rece.