Budinca de ciocolata
Desert / 01.03.2010

Mod de preparare

Evident ca o varianta cu ciocolata, nu putea sa lipseasca.

Ingrediente:

doua cani cu lapte, 6 oua, 10 linguri cu zahar, o tableta de ciocolata amaruie (sau 4 linguri de cacao), 5 linguri de pesmet fin, 100 de grame de unt, esenta de rom, zahar vanilat. (Rezulta 4-6 portii)

Preparare:


-    Unge o tava rotunda cu unt si tapeteaz-o cu zahar pudra.
-    Pune intr-un vas, pe foc, laptele, zaharul, untul  si ciocolata. Amesteca si lasa totul sa dea intr-un clocot. Da deoparte si lasa sa se raceasca bine.
-    Adauga pe rand galbenusurile, aromele si amesteca bine. Adauga pesmetul si omogenizeaza bine.
-    Bate albusurile spuma si incorporeaza-le incet in compozitie.
-    Pune budinca la copt, in cuptorul cald, la foc potrivit, 40-45 de minute.
-    Rastoarna budinca si serveste-o cu crema de iaurt (vezi reteta la "Budinca de paine"), sirop de fructe sau simpla, alaturi de o cana cu lapte rece.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro