Ingrediente
- 350 g faina - 200 g iaurt - 2 oua - 70 ml ulei - 10 g praf de copt - 80 g zahar - 1 varf de cutit sare - 50 ml rom Decor: - 100 ml frisca - 2 lg zahar - colorant alimentar rosu
Mod de preparare
Se încălzeşte cuptorul la 180º C. Se aranjează hârtiile pentru brioşe într-o tavă. Se bat laolaltă toate ingredientele pentru blat, timp de două minute, până când se obţine o compoziţie omogenă. Se împarte compoziţia în formele de hârtie, astfel încât să fie pe jumătate pline, apoi se dă la cuptor 15-20 minute până când cresc şi devin aurii. Se lasă la răcit pe un stativ de metal. Intre timp, pana cand briosele se racesc, ne ocupam de decor. Batem tare 100 ml frisca in care adaugam cateva picaturi de colorant rosu . Caramelizam 2 linguri de zahar si pe o bucata de hartie pergament modelam cateva inimioare. Dupa ce caramelul s-a racit, decoram briosele cu frisca si inimioare. Happy Valentine's Day!!!!!