Brioşe cu afine şi lapte bătut
Desert / 05.11.2016

Ingrediente

2 căni şi jumătate de făină
3/4 cană cu zahăr
2 linguriţe cu praf de copt
1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
1/4 linguriţă cu sare
puţină coajă de lămâie rasă
1 ou
1 cană cu lapte bătut
1 pliculeţ cu zahăr vanilat Bourbon
1-2 căni cu afine proaspete sau congelate

Mod de preparare

Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius.
Se ung cu ulei/unt formele pentru brioşe sau se foloseşte hârtie specială pentru brioşe.
Într-un bol se amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul, sarea şi coaja de lămâie. Apoi se încorporează afinele şi se amestecă cu grijă cu ajutorul unei spatule.
În alt bol se bate oul şi se amestecă împreună cu laptele bătut şi vanilia.
Apoi se toarnă amestecul lichid peste cel făină, amestecând cu grijă până când se încorporează toate ingredientele. Nu este recomandat să amesteci foarte mult aluatul.
Se umple fiecare formă pentru brioşe aproape până sus şi se lasă la cuptor timp de 20 de minute.
În cazul în care foloseşti afine congelate este de preferat să laşi brioşele cu 5 minute mai mult la cuptor. Pentru a verifica dacă sunt gata aplică testul cu scobitoarea introdusă în mijlocul unei brioşe şi care trebuie să iasă curată.
Se scot de la cuptor şi se lasă la răcit.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro