Ingrediente
Ingrediente: 1 kg biscuiti sfaramiciosi 100 g nuca macinata o mana de stafide 2 linguri de cacao 125 g margarina 200 g zahar 3 fiole esenta de rom Pentru umplutura: afine din afinata/visine din visinata sau compot Pentru sirop: 250 ml apa 2 linguri zahar 2-3 linguri cacao Decor: ciocolata neagra
Mod de preparare
Mod de preparare: 1.Pentru sirop,se pun apa cu zaharul si cacaoa,dupa gust,la fiert,si se lasa pana se obtine un sirop bine legat. 2.Biscuitii se zdrobesc fin la robot sau se dau prin masina de tocat.Peste ei adaugam margarina moale,cele doua linguri de cacao,stafidele,nuca,esenta de rom si o parte din sirop(rece).Amestecam bine cu mainile pana se omogenizeaza.Compozitia trebuie sa fie destul de umeda;daca ni se pare uscata mai turnam sirop si amestecam din nou. 3.Din pasta rezultata se iau mici bucatele care se modeleaza intre palme,se pune o visina fara sambure sau 2-3 afine.Formam bilute pe care le asezam pe un gratar. 4.Ciocolata neagra se topeste la microunde in doua-trei etape a cate 30 de secunde.Decoram bombonelele aromate si le asezam pe hartii speciale. Sunt delicioase,aromate,moi si crocante la suprafata. Pofta buna.