Biscuiti vienezi
Mod de preparare
O reteta veche, tocmai de aceea, garantata.Ingrediente:
250 de grame de unt, 250 de grame de zahar pudra, 2 oua intregi, 4 galbenusuri, un baton de vanilie (sau o lingura de zahar vanilat preparat in casa), 250 de grame de faina, 100 de grame de stafide, 150 de grame de fulgi de migdale, un praf de sare.
Preparare:
freaca untul cu zaharul pudra, pana cand acesta se topeste complet, adauga cele patru galbenusuri si o lingura de zahar vanilat sau semintele unui baton de vanilie. Amesteca totul foarte bine. Bate spuma cele doua oua, si adauga-le in compozitie. Pune toata faina, cernuta inainte, dintr-o data, si amesteca incet, dar foarte bine. Unge o tava cu un strat foarte subtire de unt, presara faina si pune gramajoare de aluat. Amesteca fulgii de migdale cu stafidele si presara combinatia deasupra fiecarei prajituri. Indeasa putin cu fundul unei linguri ude, migdalele si stafidele in aluat. Coace biscuitii la foc potrivit 20 de minute si scoate-i din tava imediat ce sunt gata.
sunt buni la gust, intr-adevar, insa biscuitii mei n-au iesit precum aia din poza. cei din poza sunt mai degraba chocolate chip cookies, pe cand astia mi-au iesit cam .... "imprastiati". poate am gresit eu undeva.
Sunt deliciosi!