Mod de preparare
Nimic nu se compara cu savoarea preparatelor de casa. Plus ca, in acest fel, alimentatia familiei tale este mult mai sanatoasa.
Eu una prefer dulciurile de casa, indiferent ca este vorba despre prajituri, placinte sau biscuti, in defavoarea celor "de gata".
Si imi sustin preferinta pe argumente: stiu ce pun in compozitie, stiu cand sunt facute, nu folosesc aditivi, iar in final, sunt de mai multe ori castigata, pentru ca produsele facute in casa sunt mai ieftine decat cele din comert, iar despre gust si calitate, evident ca nu suporta comparatie cu cele industriale.
Colectia de mai jos cuprinde si biscuiti dulci si biscuiti sarati. Si unii si altii sunt usor de facut si se pot pastra, la temperatura camerei, intr-o cutie de metal, pana la o saptamana. Ca sa ai de unde alege, vezi si retetele de prajiturele cu fulgi de cereale, dar si pe cele cu fursecuri de casa.
Biscuti cu portocala (sau lamaie)
Biscuiti vienezi
Biscuiti cu scortisoara
Saratele (biscuiti sarati)
Saratele cu chimen
imi este dor de prajiturile facute de bunica. Erau delicioase. Am invatat multe retete de la ea si le daruiesc prietenelor mele. la noi in casa se gateste mult greceste si de aceea va dariuesc o reteta foarte buna: Prăjitură grecească cu nuci Ingrediente: 250 g samburi de nuca, 125 g unt (la temperatura camerei), 125 g zahar, 1/2 lingurita zahar vanilat, 4 oua, 125 g pesmet, 125 g faina, 65 ml lapte, 1 lingurita praf de copt, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 1 lingurita scortisoara pisata, 1/2 lingurita cuisoare pisate, grasime pentru uns forma. Pentru sirop: 150 g zahar, 60 g miere, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri coniac. Mod de preparare: Se macina nuca sau se toaca marunt de tot. Untul, zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un castron si se freaca bine cel putin 10 minute (ca o spuma). Se adauga ouale si se freaca temeinic cu untul. Se adauga pesmetul si faina, laptele (putin cate putin), praful de copt, coaja de lamaie, scortisoara si cuisoarele, amestecandu-se pana ce se obtine un aluat uniform. La sfarsit, se incorporeaza nuca macinata. Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se unge bine o forma dreptunghiulara de 23x35 cm, se toarna aluatul, se intinde si se introduce in cuptorul incins. Se coace circa 40 de minute, pe raftul din mijloc al aragazului. Scurt timp inainte ca prajitura sa fie gata, se prepara siropul: se amesteca zaharul cu mierea si cu 250 ml de apa, se pune pe foc si, dupa ce da in clocot, se fierbe siropul - la foc potrivit - 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga coniac si zeama de lamaie. Cand prajitura s-a copt, se scoate din cuptor si se varsa peste ea siropul cald. Se lasa sa se raceasca si se scoate din tava. Se taie patrate (de 4 cm) si se serveste langa cafea sau ca desert. POFTA BUNA!
nu are cum sa easa niciodata dupa cum vedem
Sint de acord si cu Otilia si cu Maria.Plus ca,de cite ori am incercat o reteta de pe net,nu mi-au iesit niciodata dulciurile cum aratau in poze.
Sint de acord si cu Otilia si cu Maria.Plus ca,de cite ori am incercat o reteta de pe net,nu mi-au iesit niciodata dulciurile cum aratau in poze.
Da sunt de acord ca pot fi mai adaptate gustului fiecaruia atunci cind sunt facute in casa ,dar mai ieftine nu sunt,pt.ca si tu consumi gaz si electricitate ,munca ta, iar ingredientele tot contin aditivi pt. ca nimic nu mai este natural ca pe vremea bunicii.Si probabil tu esti dintre persoanele care are mult timp liber,Dar eu prefer sa dezvolt serviciile si prefer sa cumpar ,pt,ca nu am timp,acel timp il folosesc cu familia si sunt mai cistigata,si in plus fiecare meserie cu secretele ei incit cei mai buni cofetari si cei mai buni bucatari sunt barbatii,asa ca prefer sa ma rasfat si sa-mi rasfat familia cu bunatati facute de altii.Pe principiul ca sunt prea saraca ca sa cumpar ceva de 2 bani prefer sa gust putin da de cea mai buna calitate.