Betisoare cu scortisoara
Mod de preparare
Scortisoara este una din aroma sarbatorilor. Betisoarele cu scortisoara din aceasta reteta, aduc sarbatoarea, indiferent cand sunt facute. Daca reteta pare dificila, afla ca nu este.Ingrediente:
150 grame unt, 200 grame zahar, un plic de praf de copt, o lingurita de scortisoara macinata, un praf de sare (doar daca untul nu are sare), 2 oua, 150 grame faina, 100 grame pudra de migdale, 100 grame ciocolata alba, doua linguri de zahar brun, pentru ornat.
Preparare:
- Amesteca intr-un castron untul cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste complet. Adauga pudra de scortisoara, sarea (daca este cazul).
- Adauga ouale si amesteca bine.
- Amesteca intr-un bol faina cu pudra de migdale si rastoarna amestecul in crema de unt. Rezulta un aluat care trebuie framantat putin. Intinde o foaie de un centimetru grosime, pe care o pui intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
- Taie foaia, in tava, inainte de a o baga la cuptor in forma de betisoare de trei centimetri lungime si un centimetru latime.
- Coace betele 10 minute.
- Unge betele, cand sunt caldute, cu ciocolata topita si presara zahar brun pe deasupra. Lasa-le sa se raceasca bine si, cu lama unui cutit, dezlipeste-le si asaza-le pe un platou.
- Pot fi pastrate trei-patru zile, la temeperatura camerei.