Baclava
Desert / 07.04.2013

Ingrediente

-1 pachet foi de placinta -1 pachet margarina Unirea -200 gr alune -200 gr miez de nuca -1 ceasca miere -100 gr zahar -150 ml apa -1 esenta de rom - 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Lasam foile de placinta sa se decongeleze la temperatura camerei. Dam miezul de nuca si alunele prin rasnita (sau le putem strivi cu sucitorul),le amestecam si cu scortisoara. Pregatim tava: ungem tava cu putin margarina Unirea , punem o foaie de placinta si o ungem,adaugam alta foaie de placinta ,si tot facem acelasi tratament pana asezam 6 foi de palcinta,apoi punem amestecul de nuca si alune,punem un alt strat de 4 foi de placinta( exact ca mai sus,foaie,unegem cu margarina,foaie ,ungem cu margarina..pana la a 4 foaie). Punem tava la frigider pentru 30 minute,apoi o scoatem si o portionam (am taiat-o in patratele), margarina topita ramasa am turnat peste marginile taiate ale fiecarui patratel, in felul acesta foile din interior nu se vor usca la copt. Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 minute (eu am facut-o dupa o revista si scria ca trebuie 30 minute foc mare si apoi inca 30 minute foc mic, eu am lasat-o la foc mic...si daca mai intarziam putin o faceam scrum :(((....DECI 30 MINUTE FOC MEDIU). Intre timp facem siropul,punem pe foc apa si zaharul,lasam se se lege un pic (nu prea mult) cam 10 minute maxim ,apoi luam de pe foc si adaugam mierea si esenta de rom(eu fac cu esenta de rom pt ca asa imi place,dar puteti folosi si zeama de la o lamaie). Scoatem de la cuptor si punem siropul peste ea asa fierbinte.Lasam cateva ore si servim(eu am lasat-o 24 ore si a fost minunata). Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro