Amandine
Desert / 07.02.2013

Ingrediente

Pentru blat: 7 oua, 5 linguri cu varf de faina, 200g zahar, sirop de zahar ars din 2 linguri, 100 g cacao, un varf cutit bicarbonat de sodiu stins in otet, 4 linguri de ulei, Pentru crema: un pachet de unt, 3 galbenusuri, o cana de zahar, 50 g cacao, 30 ml rom, Pentru glazura: 3 linguri zahar, 3 linguri cacao, un patratel de unt, Pentru decor: frisca, ciocolata, etc.

Mod de preparare

1. BLAT: se separa si se bat spuma albusurle. In alt vas se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga bicarbonatul stins si apoi faina. In aceasta compozitie se adauga si se omogenizeaza bine spuma de albusuri, cele 100g de cacao si cateva linguri de sirop de zahar ars (atat cat permite compozitia). Se toarna compozitia intr-un vas mediu, uns si tapetat si se da la cuptor. 2. CREMA: se freaca galbenusurile cu zaharul iar untul se taie cubulete si se fieb toate pe baia de apa pana devine crema. Se da la o parte si se adauga romul si cacaoa dupa care se lasa sa se raceasca. 3. GLAZURA: se amesteca zaharul cu praful de cacao, se dilueaza cu 6 linguri de apa si se fierb sa se lege.Cand se da la o parte de pe foc se adauga untul. 4. Intr-un ibric se ard 4 linguri de zahar pana devine maroniu si se sing cu o cana de apa. Se lasa sa se dizolve complet zaharul si se stinge focul. Se adauga romul. 5. Se taie blatul de amandine in trei, se insiropeaza si se acopera cu crema pana la ultima felie. Apoi se taie in patrate si se acopera fiecare bucatica cu glazura. Se decoreaza cu frisca si bucati de ciocolata.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro