Aluatul perfect pentru tarte: secretul pentru un desert delicios
Desert / 14.05.2016

Ingrediente

200 grame de făină albă
100 grame de unt nesărat, tăiat cubuleţe
puţină sare de mare
1 ou
1 lingură cu apă de la frigider

Mod de preparare

Pune într-un bol făina, sarea şi untul. Se amestecă cu ajutorul mâinilor până când obţii o consistenţă nisipoasă.
Se face un loc în mijlocul amestecului unde se pun oul şi apa. Amestecă bine cu mâna, iar după ce apa şi oul s-au absorbit strânge aluatul, înveleşte-l în folie alimentară şi pune-l la frigider o jumătate de oră.
Între timp se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius.
După o jumătate de oră aluatul se întinde între două foi alimentare cu ajutorul unui sucitor. El trebuie să aibă aproximativ 3 milimetri.
Se dezlipeşte foaia de deasupra şi se pune aluatul în tava dorită, tapetată înainte cu ulei şi foaie de copt.
Apoi se alege umplutura dorită (mere, pere, caise, piersici) şi se introduce la cuptorul încins timp de 20 de minute.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro