Vis de ciocolata
Mod de preparare
Aceasta este o reteta delicioasa si usor de pregatit. In doar 35 de minute se pot prepara 6 portii.Ingrediente si cantitati:
250 grame ciocolata amaruie
125 grame unt
3 galbenusuri de ou
25 cl lapte
2 lingurite de cafea solubila
3 kiwi
2 pere
200 grame mandarine
6 rondele de ananas (poate sa fie si din compot)
250 capsune (desi reteta originala este cu aceste fructe, se pot utiliza orice fructe de sezon)
Mod de preparare:
1. Ciocolata taiata in bucati se topeste pe foc, la bain-marie.
2. Dupa ce s-a omogenizat, se adauga untul putin cate putin si se amesteca pana la incorporarea sa totala.
3. Separat, se bat galbenusurile si se incalzeste laptele amestecat cu cafeaua.
4. Cand laptele este fierbinte, se toarna peste galbenusuri si se amesteca continuu pana cand se obtine o spuma densa. Se toarna in vasul pe care l-am utilizat la topirea ciocolatei si se amesteca cu aceasta.
5. Crema astfel obtinuta se incalzeste la foc mic, fara sa fiarba.
6. Daca desertul este destinat adultilor, se poate adauga un paharel de whisky.
7. Fructele se spala si se taie in cubulete. Nu trebuie decat sa inmuiati cubuletele de fructe in delicioasa crema pentru a va bucura de un adevarat vis de ciocolata.