Mod de preparare
In mod obisnuit, fursecurile simbolizeaza Craciunul, fiind foarte usor de preparat. Chiar daca astfel de retete nu par sa ridice mari probleme, este indicat sa respecti cu strictete indicatiile pentru ingrediente si cantitati, precum si pasii urmati in modul de preparare, pentru a te asigura ca fursecurile tale de Craciun sunt mai bune decat oricand!
Atentie la cantitatea de faina!
Acesta este cel mai important sfat pentru orice bucatar. Prea multa faina va face ca fursecurile tale sa fie tari si uscate. De asemenea, asigura-te ca nu framanti coca prea mult - framanta pana cand faina se asimileaza complet.
Mai putina faina
Pentru majoritatea retetelor de fursecuri, reducerea cu 1/4 de cana din cantitatea de faina necesara (aproximativ 50-60 gr) face ca prajiturelele sa fie foarte fragede. In plus, nu se vor usca nici dupa cateva zile. Pentru a putea manevra cat mai bine coca, vezi urmatorul sfat.
Lasa aluatul la racit
Inainte de a introduce fursecurile la cuptor, lasa coca la frigider - acest lucru face ca aluatul mai moale sa isi mentina consistenta, devenind mai ferm. Astfel, coca este mai usor de... lucrat. De asemenea, introducerea aluatului la rece ii imbunatateste aroma si ii permite sa se "linisteasca" putin.
Temperatura potrivita
Incalzeste bine cuptorul, pentru a asigura o temperatura constanta fursecurilor tale. Respecta indicatiile de preparare, pentru ca prajiturelele sa se coaca uniform, fara sa se arda, mai ales pe fund. Cu fiecare tava pe care o scoti de la cuptor, timpul de coacere a fursecurilor va fi redus, datorita umiditatii care se creeaza in cuptor, de la aluatul preparat.
Inmoaie untul in mod corespunzator
Este dificil sa inmoi untul in cuptorul cu microunde - cel mai adesea, o parte din acesta se topeste, ceea ce modifica structura fursecurilor. Untul si zaharul reprezinta structura de baza a acestor tipuri de dulciuri.
Untul se inmoaie cel mai bine daca este lasat la temperatura camerei, timp de cateva ore. De asemenea, il poti framanta putin intr-un bol de sticla - untul se va inmuia in cateva minute.
Aluat lasat la congelat
Prepararea aluatului si congelarea acestuia iti va economisi foarte mult timp si va imbunatati si structura fursecurilor. Formeaza suluri de coca, inveleste-le in folie din aluminiu si lasa-le la rece sau la congelator pana cand va fi nevoie sa le pregatesti.
Foloseste ingrediente proaspete
Asigura-te ca toate ingredientele pe care le folosesti sunt proaspete. Daca iti place sa faci prajituri si aceasta este una dintre preocuparile tale de baza, innoieste-ti in mod regulat rezervele de praf de copt si bicarbonat de sodiu, esenta de vanilie, arome si condimente, faina si zahar. Avand in vedere faptul ca iti pui tot sufletul in aceste dulciuri, este preferabil sa incepi intregul proces cu cele mai bune ingrediente!
Timpul de coacere
Este indicat sa scoti tava cu fursecuri cu 2-3 minute inainte de timpul de coacere mentionat in reteta. Prajiturelele asezate cuminti pe foaia de copt pot fi scoase chiar in momentul in care incep sa arate "facute", deoarece caldura tavii si a foii de copt va continua sa le coaca. In plus, fursecurile usor "nefacute" sunt mult mai fragede si mai moi.
Acum, ca ai devenit o adevarata experta in materie de preparat fursecuri, bucura-te de timpul pe care il petreci in bucatarie impreuna cu prietenii si membrii familiei, ornand aceste dulciuri excelente pentru Craciun!
Se pot congela fursecurile gata facute.?
Multumesc ptr reteta .Sunt fana cornulete si fursecuri fiind preferatele de sarbatori in familia mea,servite de obicei si la o cana de ceai sau la o ceasca de cafea.
1+1/2 margarina, 400 g făină, 150 g zahăr pudră, 150 g nucă măcinată Se topeşte margarina şi se amestecă cu toate celelalte ingrediente. Se frământă şi se dă la rece 30 minute. Se scoate, se framânta putin, se fac bastonase cărora li se da formă de cornulete. Se coc la foc potrivit. Se dau prin zahar pudra. Aluatul se poate folosi si la dispozitivul de fursecuri.
candva am primit o reteta de la o prietena despre cornulete cu nuca. Era doar cu faina , drojdie, apa , sare, putina zahar si untura de porc. Un fel de haiosuri false. Nu mai stiu reteta. Ma ajutati?