Cum se prepară aluatul perfect de pizza?
Sfaturi / 06.05.2016

Ingrediente

500 grame de făină
1 linguriţă cu sare
3 linguri cu zahăr
un plic cu drojdie uscată
330 mililitri de apă caldă
1/5 cană cu ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Se amestecă manual ingredientele şi se frământă doar puţin.
Se lasă aluatul la dospit o jumătate de oră într-un loc călduţ.
Se pune apoi 1/5 de cană cu ulei de măsline extravirgin şi se frământă bine până când aluatul absoarbe uleiul.
Se lasă din nou la dospit încă o jumătate de oră.
Între timp se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se împarte aluatul, se întinde fiecare bucată de aluat foarte bine cu sucitorul pentru a forma un cerc mare şi se aşază în tava cuptorului tapetată cu o foaie de copt.
Se ornează cu suc de roşii, mozzarella, busuioc, ciuperci, porumb, ardei roşu, rondele de ceapă şi alte ingrediente preferate.
Se lasă pizza la cuptor timp de 20 de minute la 180 de grade Celsius.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro