Cum sa-ti gatesti pui la cuptor
Sfaturi / 09.08.2002

Mod de preparare

Pui la cuptor poate ca stie sa gateasca toata lumea si, desi e delicios,parca nu strica sa mai schimbam din cand in cand reteta. De aceea,va propunem pui la cuptor dupa o reteta din gastronomia internationala.

Ingrediente: 1 pui de marime potrivita; orez (semi-fiert) - 1 pahar;migdale (decojite si prajite in unt) - 1 pahar; seminte de brad (prajitein unt) - 1 pahar; carne tocata (prajita usor in ulei) - 1/2 pahar;lapte acru - 1 pahar; sare; piper; nuca de cocos rasa; ulei; cuisoare,scortisoara.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas carnea tocata, orezul, semintelede brad, migdalele. Se umple puiul cu acest amestec, dupa care se coasedeschizatura cu ata alba. Se prajeste in ulei, pana cand se rumenestepe toate partile in mod egal. Se adauga apa calda pana ce se acoperapuiul. Se pun condimentele si se lasa la fiert. Cand este gata, se coace,se unge cu lapte acru sau cu iaurt, se asaza intr-o tava unsa cu uleisi se da la cuptor. Se serveste cald.

Garnitura: legume fierte (cartofi, morcovi, ardei); cartofi prajiti;salata verde.

  • claudia, miercuri, 29.05.2013 16:09
    deci...

    cam aiurea reteta!e prea mult de lucru la ea cred ca e super bun,dar...mie imi plac retetele simple,nu am timp de pierdut :D

  • amy, vineri, 18.03.2011 15:36
    pana la urma......

    si pana la urma care e reteta......:))ati inebunit saracu pui:))...tre sa luam fiecare varianta si dupa sa vedem cine are dreptate vai de cei ce cauta o reteta

  • Fira, vineri, 14.01.2011 20:03
    Ca sa intelegem bine

    1. Puiul umplut se prajeste 2. Se acopera cu apa si se fierbe 3. Cand e gata se coace 4. Apoi se aseaza intr o tava si se da la cuptor. Vai de cei de l-or gusta, sa le dati o scuipatoare pe langa La ce restaurant lucrati, sa stim sa ne ferim ...

  • IORGA STEFAN, miercuri, 28.04.2010 10:47
    pui

    sa ma contrazica un bucatar nu niste pupeze ce gatesc pentru familia lor. VB de tehnicieni

  • IORGA STEFAN, miercuri, 28.04.2010 10:46
    pui

    daca se fierbe in prealabil el nu va mai fi sangeriu, va fi mai crocant mai aromat mai bine prajit

  • mirela, vineri, 20.11.2009 01:44
    pt nestiutoare

    inainte sa vb un lucru documenteaza te mai bine! puiul se fierbe si apoi se coace daca n ai mai gatit niciodata nu vb mai bn!

  • diana, sâmbătă, 26.09.2009 12:34
    puiul chinuit

    etapele prin care trece puiul sunt gresite rau de tot de unde e oare reteta asta????????????

  • dodorica, luni, 22.12.2008 21:55
    puiul ...fugarit

    deci,urmareste-ma si lumineaza-ma:se prajeste,se fierbe si la final se rumeneste. siiiiiiiiiii mai seamana a pui?

  • maria, joi, 07.08.2008 09:14
    .....

    Dragelor, se fierbe si apoi se coace??? Nu-i mai usor sa-l bagi la cuptor si sa-i pui putina apa si ulei si sa-l lasi aprox.40min. Asta dupa ce l-ai condimentat si umplut, evident!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro