Rosiile nu reduc riscul de aparitie a cancerului
FDA (Administratia pentru Siguranta Alimentelor si a Medicamentelor) a descoperit putine dovezi care sa sustina faptul ca rosiile ar lupta eficient impotriva anumitor tipuri de cancer, informeaza ScienceDaily
Expertii sustin ca rosiile nu reduc riscul de aparitie a cancerului pulmonar, colorectal, mamar, cervical si endometrial. In schimb, au existat cateva dovezi (destul de limitate) care ar sugera o legatura intre consumul de rosii si reducerea riscului de aparitie a cancerului de prostata, ovarian, gastric si pancreatic. Studiile anterioare au raportat o asociere intre consumul de rosii (cu licopene, un antioxidant care coloreaza rosiile) si un risc redus de anumite tipuri de cancer (in special, cel de prostata). In urma cercetarilor demarate, FDA a decis ca exista o legatura foarte slaba intre consumul de rosii si posibilitatea acestora de a reduce riscul de aparitie a cancerului. In analiza lor nu au descoperit nicio dovada concludenta care sa ateste faptul ca licopenele, atat in alimentatie, cat si ca supliment alimentar au proprietatea de a reduce riscul de cancer.