In teste: vaccinuri pentru cancer ovarian si mamar
Doua vaccinuri care lupta impotriva cancerului mamar si ovarian sunt in prima faza de testare clinica pentru a se determina gradul de siguranta si eficienta acestora.
Vaccinul pentru cancerul ovarian este constituit pentru a "reeduca" celulele sistemulului imunitar ca sa distruga celulele canceroase. Testarile vor fi efectuate pe 30 de femei care prezinta cancer ovarian si cercetatorii vor folosi celulele tumorale ale fiecarei paciente in parte. Astfel, dr. George Coukos considera ca prin crearea unor vaccinuri individualizate compuse din celulele fiecarui pacient va obtine rezultatele scontate. "Folosim celulele tumorale si sangele pacientului. Asadar nu este vorba despre un tratament standard pentru fiecare persoana, ci de unul individualizat",De asemenea, testele mai urmaresc sa verifice si care dintre cele doua noi medicamente utilizate de cercetatori pentru a dezvolta numarul celulelor imune se va dovedi a fi cel mai eficient in aceste cazuri.
Aceasta terapie a dat rezultate foarte bune in studiile efectuate pe cobai soareci.
Un alt vaccin aflat in testare este cel dezvoltat de Leisha A. Emens, profesor asistent de oncologie la facultatea de medicina a Universitatii John Hopkins pentru a lupta impotriva cancerului mamar.
In studiile elaborate, expertii au constatat ca eficienta vaccinului creste daca este combinat cu medicamentele chimioterapice existente. Dr. Emens a adaugat ca se incearca si dezvoltarea unui alt vaccin, care impreuna cu chemoterapia, sa impiedice "hranirea" celulelor canceroase de catre vasele sanguine, secatuindu-le si distrugandu-le astfel.