3. Acid folic, pe care îl găsești în spanac, roșii, pâine;
4. Vitamine, nelipsite dintr-un regim de viață sănătos, pentru care trebuie să cosumi o varietate de legume și fructe;
5. Fier, nutrient care întărește organismul tău și care este esențial pentru dezvoltarea fătului. Doza zilnică de fier o poți găsi în diferite tipuri de carne, în ficatul de pasăre, dar și în legumele verzi;
6. Oligoelemente, pe care le poți găsi în pește, în special în ton și somon;
7. Glucide, nutrienţi ce trebuie să se regăsească și în dieta post-sarcină, pe care trebuie să le iei mai degrabă din cereale integrale, orez, fructe și legume și mai puțin din dulciuri rafinate;
8. Fibre care pot ajuta la prevenirea problemelor tranzitului intestinal.
De asemenea, pe perioada dietei pe care o vei respecta în săptămânile de sarcină, trebuie să oferi o atenție specială hidratării. Este foarte important să consumi cel puțin doi litri de apă pe zi, dar poți adăuga în alimentația ta și sucul de fructe sau legume 100% natural, dar și laptele. Evită în această perioadă băuturile carbogazoase care pot cauza balonare și disconfort abdominal. De asemenea, este strict interzis consumul de alcool și cofeină pe perioada de sarcină, pentru că acestea pot dăuna grav sănătății viitorului tău copil.