10 lucruri pe care să NU le faci pentru a ajunge în cea mai bună formă a vieții tale
Sănătate · Medicina preventiva / 04.07.2022

Cand vine vorba de sănătate si fitness, adoptarea unor noi obiceiuri în stilul tău de viață deja aglomerat poate fi o adevărată provocare.

Fie ca incerci sa echilibrezi invitatiile la nunti si vacantele sau pur si simplu doresti sa te bucuri de soare, vara este printre cele mai aglomerate perioade ale anului.

Prin urmare, pentru cele dintre noi cu agendele pline care ne dorim sa ne pastram si un stil de viata sanatos, este mult mai la indemana sa lasam anumite obiceiuri in urma decat sa adoptam altele noi. Vestea buna este ca, uneori, a ajunge in cea mai buna forma este mai putin despre ceea ce ar trebui sa faci si mai mult despre ceea ce nu ar trebui sa faci.

Spune “Adio” acestor 10 obiceiuri si poti deveni cea mai buna si sanatoasa varianta a ta, fara sa adaugi nici macar o singura sarcina pe lista cu lucruri de facut intr-o zi.

CULCATUL TARZIU

Lipsa somnului poate provoca pofte inutile, iti poate afecta negativ metabolismul, creste nivelul de stres si te poate face sa te simti mai putin motivata sa iti pui corpul in miscare a doua zi. Pentru a acorda prioritate somnului, incearca sa stabilesti o rutina inainte de culcare, cum ar fi sa bei o ceasca de ceai sau sa citesti o carte si urmareste sa stingi luminile in fiecare noapte la aceeasi ora.
 

CONSUMUL (IN EXCES) DE ALCOOL

Poate fi greu sa renunti la al treilea pahar de cocktail (mai ales vara – sezonul petrecerilor in aer liber), insa consumul peste masura de alcool poate afecta negativ sanatatea, in mai multe moduri. Printre cele mai usoare: alcoolul te deshidrateaza si suntem cu totii familiarizati cu acea lipsa de motivatie sau pofta de sandvisuri si produse de patiserie la micul dejun dupa o noapte petrecuta in oras. Incearca cocktail-urile non-alcoolice sau sa te rezumi la a consuma alcool in weekend si maximum doua pahare.

CONSUMUL DE ALIMENTE PROCESATE

Indiferent daca le numesti “gustari” sau “junk food”, probabil stii deja ca alimentele procesate ar trebui sa fie un deliciu de care te bucuri ocazional, iar alimentele integrale ar trebui sa constituie cea mai mare parte din dieta ta. Nu se impune restrictionarea, limitarea sau evitarea micilor placeri vinovate, dar daca fiecare masa consta zilnic in alimente procesate, congelate, cu o lista de ingrediente plina de cuvinte pe care nu le poti pronunta, probabil ca trebuie sa adaugi ceva mai multe legume, grasimi sanatoase si proteine. Cand mananci mai multe alimente integrale, se imbunatatesc starea de spirit, sanatatea intestinului, digestia, calitatea somnului si performanta fizica.
 Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro