6. Suferi de diabet
Incontinența se poate datora, de asemenea, diabetului, mai ales dacă diabetul este slab controlat sau este prezent în viața pacientului de mult timp. Problema se datorează, de obicei, neuropatiei, adică leziunii nervoase care poate fi o complicație a acestei afecțiuni comune. Există leziuni la nivelul nervilor, care alimentează vezica urinară, astfel încât este posibil ca pacienții să nu simtă că au vezica urinară plină. Au pierdut această percepție.
7. Suferi de obezitate
Obezitatea, care de multe ori merge mână în mână cu diabetul zaharat, crește riscul incontinenței de stres. Această afecțiune pune mai multă presiune pe vezica urinară și pe structurile pelviene în sine. Dar legătura între incontinență și obezitate este mai frecventă în cazul femeilor decât în cel al bărbaților, din cauza diferențelor anatomice. Vestea bună este că tratamentele de incontinență care funcționează în cazul femeilor cu greutate normală sunt la fel de eficiente și pentru femeile obeze, așa că este important să cauți și să urmezi un tratament.
8. Suferi de infecții ale tractului urinar
Multe femei au o infecție a tractului urinar la un moment dat în viață, iar această problemă obișnuită poate cauza uneori incontinență temporară. Unul dintre principalele simptome ale infecției acesteia este reprezentat de nevoia urgentă de urinare. În timp ce multe femei pot ajunge la baie la timp, uneori nevoia este prea puternică. Această cauză a incontinenței poate fi rezolvată cu tratamentul pentru infecția tractului urinar.
9. Ai un fibrom uterin
Deși nu este frecvent întâlnit, fibromul uterin poate provoca incontinență dacă este suficient de mare și dacă presează direct vezica. Acest scenariu este plauzibil, deoarece uterul și vezica urinară sunt alăturate, dar aceasta este o cauză mai puțin probabilă a incontinenței.
10. Te afli la menopauză
Incontinența ca rezultat al sarcinii, nașterii sau intervențiilor chirurgicale nu urmează întotdeauna imediat după eveniment. Pot trece ani sau decenii după acesta, adesea în timpul sau după menopauză, pur și simplu pentru că multe dintre mecanismele care permit vezicii urinare să-și facă treaba în mod corect sunt sensibile la estrogen. Estrogenul de la o vârstă mai fragedă se poate să fie suficient de protector pentru a compensa daunele structurale anterioare. Însă când nivelul estrogenului începe să scadă, același lucru se întâmplă și cu controlul vezicii urinare.
11. Ai prostata mărită
Glanda prostatică poate fi o altă sursă a incontinențtei, dacă este extinsă pentru o lungă perioadă de timp. Aproape toți bărbații experimentează extinderea prostatei, adesea după vârsta de 40 de ani. Glanda prostatei mărită poate provoca o obstrucție, iar această obstrucție determină o mărire sau o îngroșare a mușchiului vezicii urinare, ceea ce face ca vezica urinară să devină instabilă.