Cum te ajută magneziul?


Asigură sănătatea inimii prin participarea la distribuirea eficientă a potasiului, calciului şi a altor nutrienţi la nivel celular;Consolidează oasele împreună cu calciul şi cu vitamina D;Purifică organismul, un nivel de magneziu în limite normale neutralizând şi eliminând mai uşor metalele grele, substanţele chimice din mediul înconjurător sau din alimentele nesănătoase, pesticidele şi ierbicidele, precum şi alte toxine care ne pătrund în corp şi ne atacă organele vitale;Relaxează nervii şi muşchii;Ajută la circulaţia sângelui;Ajută la transformarea zahărului în energie şi la sinteza proteinelor;Participă la procesul de digestie, ajutând la mistuirea alimentelor şi la absorbţia nutrienţilor în organism;Stimulează producţia de acid hidrocloric în stomac şi a bilei la nivelul ficatului;Împiedică formarea depunerilor de calciu, a calculilor renali şi biliari.


Ce alimente sunt bogate în magneziu?


Pentru o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă, sursele de magneziu ar trebui să fie cât mai diverse:

cereale integrale şi expandate;apă minerală;seminţe de dovleac;seminţe de floarea soarelui;seminţe de susan;spanac;fasole neagră;quinoa;banane;cartofi;sfeclă;smochine;curmale;migdale;nuci şi alune crude.
Sfatul specialistului Ropharma: Evită consumul de carne în cantităţi mari, deoarece conţine calciu şi fosfor, iar aceste minerale în exces reduc absorbţia magneziului în organism. De asemenea, ai grijă la cantităţile de produse alimentare procesate pe care le consumi precum făina, orezul sau zahărul şi la produsele cu efect diuretic (alcool, cafea), deoarece reduc aportul de magneziu din organism.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro