Impactul emoțiilor asupra sănătății. Frica și stresul sunt cele mai periculoase
Sănătate · Medicina generala / 19.08.2021

Corpul nostru vorbește și, uneori, starea noastră fizică poate fi strâns legată de emoțiile noastre.

Când nu suntem în stare să ne eliberăm de sentimentele negative, acest lucru se poate manifesta în probleme fizice.

Cu cât o persoană își exprimă mai mult emoțiile, cu atât se îmbolnăvește mai puțin!


Este foarte util să cunoști cele mai importante motive psihologice ale bolilor obișnuite pentru a le putea evita. Iată care sunt:

Frica poate provoca alergii și dermatite


Cercetătorii spun că unele alergii comune pot fi strâns legate de sănătatea mintală. Eczemele, febra fânului și astmul pot fi cauzate de boli mintale. Este posibil să te confrunți cu alergiile de ani de zile, dar alergenul să fie încă necunoscut. Temerile interioare pot declanșa această afecțiune.


Simptomele astmului și dermatita pot fi ameliorate sau vindecate prin reducerea factorilor psihosociali.

Obsesia poate provoca probleme cu greutatea


Problemele cu greutatea pot fi cauzate și declanșate de obsesia sau preocuparea asupra unui defect minor imaginar. Este posibil să fii prea îngrijorat/ă de riduri, sâni mici sau alte părți ale corpului.

Îngrijirea corpului este foarte importantă și, desigur, trebuie să ne ocupăm de el, dar fanatismul poate duce la rezultate nedorite sau periculoase.

Poate te interesează și: Cum să mănânci mai sănătos fără să te chinui. 7 trucuri
 

Fricile și obsesiile pot provoca simptome ale multor boli diferite


E posibil să începi să-ți faci griji cu privire la o boală gravă, chiar dacă nu există niciun motiv. Și apoi, după ce te-ai gândit prea mult la acest lucru, începi să simți cu adevărat simptome în corpul tău. Obsesia sau fixațiile pot provoca acest lucru.

Uneori putem supraestima problemele. Concentrarea asupra sentimentelor negative doar înrăutățește situația și face boala mai reală.  


Conflictul emoțional și stresul pot provoca tulburări digestive


Stomacul nostru este controlat de un sistem complex. Stresul vieții poate modula impulsurile și poate provoca reacții nedorite în interiorul lui.

Inflamarea stomacului și gastrita pot fi cauzate de un conflict în sfera sentimentelor tale: incapacitatea de a-ți asuma responsabilitatea, de a evolua și de a găsi o cale de ieșire din situații dificile. Când refuzăm să vedem că există un conflict interior, acesta se manifestă fizic pentru a atenționa creierul să îi acorde atenție.


Autocritica și temerile pot provoca dureri de cap și migrene


Autocritica, stima de sine scăzută și temerile interioare sunt toate motive care te pot face să fii îngrijorat și stresat tot timpul. S-ar putea să te simți umilit, cumva subestimat și că trebuie să muncești din ce în ce mai mult ca să fii împăcat cu tine în anumite momente.

Există prea multe informații în capul tău! Uneori avem așteptări prea mari de la noi înșine și acest lucru poate provoca alte probleme fizice.

Depresia și anxietatea pot provoca boli cardiace


Depresia recurentă și anxietatea sunt asociate cu un risc semnificativ crescut de boli cardiace. Tulburările depresive pot declanșa și evenimente cardiace critice.

Este posibil să te simți anxios și agitat din ce în ce mai mult în fiecare zi și simți că inima începe să bată mai repede. Acest lucru poate declanșa probleme cardiace.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro