Remedii simple și naturale pentru migrene
Sănătate · Medicina alternativa / 11.12.2018

Migrena este o afecțiune neurologică, ce provoacă dureri de cap recurente, de intensitate moderată până la ridicată.

Se crede, de asemenea, că migrenele sunt cea mai comună afecțiune neurologică și sunt chiar mai frecvente decât astmul și diabetul. Nimeni nu ar trebui să sufere de migrene. De aceea, poți încerca și tu câteva remedii simple și naturale pentru migrene. Iată despre ce este vorba!

Suferi de migrene? Iată câteva remedii simple și naturale care te pot ajuta


1. Gheață


Gheața este un antiinflamator. Pune o pungă cu gheață pe frunte, pe cap sau pe gât pentru o reducere instantanee a migrenei. Dacă nu ai o pungă cu gheață, poți încerca și cu un prosop clătit cu apă rece.

2. Ulei de lavandă


Potrivit cercetărilor, persoanele care au inhalat ulei de lavandă în timpul unei migrene s-au simțit mai bine decât persoanele care au inhalat un placebo. Acesta poate fi inhalat direct timp de cel puțin 15 minute sau poate fi aplicat pe corp într-o soluție diluată.

3. Ulei de mentă


Masează uleiul de mentă pe tâmple și în spatele gâtului pentru a ușura migrenele. Acest lucru ameliorează, de asemenea, senzația de greață și anxietatea. Un studiu spune că uleiul de mentă poate chiar preveni revenirea migrenelor.

4. Ghimbir


Ghimbirul este folosit pe scară largă pentru beneficiile sale aduse sănătății. Potrivit cercetărilor, acesta poate ameliora și migrenele. Pulberea de ghimbir reduce severitatea și durata unei migrene. Ceaiul de ghimbir este antiinflamator, fiind un remediu dovedit pentru durerile de cap. 

5. Magneziu


O deficiență de magneziu ar putea fi cauza durerilor de cap și migrenelor. De fapt, un studiu a constatat că aportul regulat de magneziu a redus frecvența migrenelor cu 41,6%. Sursele de magneziu pe care le poți include în dieta ta sunt: migdalele, semințele de susan, semințele de floarea-soarelui, nucile braziliene, caju, untul de arahide, ovăzul, ouăle, laptele.

6. Yoga


Yoga este o tehnică veche, ce poate fi folosită pentru a vindeca boli grave. Este un tratament fără efecte secundare, iar un studiu spune că practicarea posturilor simple de yoga te poate ajuta să reduci frecvența, durata și intensitatea migrenelor. Câteva poziții sugerate de yoga sunt: Hastapadasana (îndoire în față), Setu Bandhasana (poziția podului), Shishuasana (poziția copilului), Marjariasana (poziția pisicii), Paschimottanasana (îndoirea în față cu 2 picioare), Adho Mukha Svanasana (îndoirea în față ca un câine).

7. Terapie prin masaj


Un studiu realizat cu pacienții cu migrene sugerează că cei care au făcut masaje au avut mai puține migrene și chiar un somn mai bun. Există mai multe tipuri diferite de masaj disponibile. Poți alege dintre: masaj suedez, masaj al țesuturilor în adâncime, reflexoterapie, masaj limfatic, shiatsu, rolfing, terapie craniosacrală.

8. Presopunctură


La fel ca yoga, presopunctura este o practică fără efecte secundare care te poate ajuta să scapi de migrene. Potrivit unor studii, presopunctura este o terapie alternativă pentru persoanele care suferă de dureri de cap cronice, împreună cu greața asociată migrenelor. 

Toate acestea sunt metode eficiente pentru tratarea migrenelor, însă ar trebui să stai de vorbă cu un medic dacă starea ta de sănătate este foarte proastă. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro