Gata cu durerea: 9 remedii alternative pentru fibromialgie
Sănătate · Medicina alternativa / 22.03.2019

Dacă tu sau o persoană la care ții suferiți de fibromialgie precis știi că durerea poate deveni foarte intensă, afectând negativ toate activitățile cotidiene. Învață cum să diminuezi simptomele cu remedii naturale.

Un diagnostic de fibromialgie te poate descuraja, dar să știi că ai la dispoziție foarte multe opțiuni alternative pentru a te simți mai bine. Cel mai important este să nu renunți și să nu-ți închipui că ești într-o situație fără ieșire.

 
Iată ce soluții funcționează împotriva simptomelor declanșate de fibromialgie:

 
1. Acupunctură

Este unul dintre cele mai vechi tratamente împotriva durerii și este la fel de eficient și astăzi. Pentru a reduce în mod natural durerile cauzate de fibromialgie poți apela la acupunctură sau la electroacupunctură, varianta care combină acele cu un flux de curent electric de intensitate redusă.

 
2. Yoga

În afară de faptul că te ajută să reziști mai bine în fața stresului și elimină crampele musculare, yoga are efecte benefice și în cazul unui diagnostic de fibromialgie. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că persoanele care suferă de această afecțiune au obținut reducerea durerii, intensificarea stării de mindfulness și diminuarea nivelului de cortizol, hormonul stresului care exacerbează inflamațiile din organism.

 
3. Căldură și umezeală

Aplicarea căldurii la nivelul mușchilor, mai ales dacă este asociată cu umezeală, stimulează circulația normală a sângelui, eliminând durerea și amorțeala. Pentru a trata rapid simptomele fibromialgiei este recomandat să faci un duș fierbinte, să încălzești mereu hainele înainte de a te îmbrăca sau să aplici un plasture cu efect de încălzire locală pe zonele afectate.

 
4. Vitamina D

Deși încă nu s-a putut stabili o legătură precisă dintre nivelul de vitamina D și agravarea simptomelor fibromialgiei, s-a observat o ameliorare a stării generale în momentul în care se iau suplimente cu vitamina D sau se stă mai mult timp la soare. Merită să încerci și tu, mai ales pentru că 80% dintre adulți au un nivel prea scăzut. Petrece 10-15 minute la soare în fiecare zi și ia suplimente timp de o lună pentru a-ți da seama dacă te ajută.

 
5. Masaj

Masajul favorizează relaxarea, reduce stresul și diminuează încordarea mușchilor care provoacă o stare de tensiune permanentă. Toate aceste lucruri sunt ideale pentru persoanele care suferă de fibromialgie. În plus, masajul stimulează circulația sângelui. Este adevărat că efectele nu sunt permanente, dar dacă îți programezi cel puțin 2 ședințe de masaj la nivel de săptămână vei constata că durerile apar mult mai rar.

 
6. Magneziu

În unele cazuri manifestările fibromialgiei se accentuează din cauza deficienței de magneziu. Încearcă și tu această variantă și vei vedea că ai mai multă energie, fără să fii nevoit să iei o pauză forțată de la activitățile care îți plac.

 
7. Capsaicina

Este un compus care se regăsește în ardeiul iute, iar dacă alegi creme speciale care utilizează acest ingredient vei reduce inflamațiile și durerile articulare. Capsaicina neutralizează semnalele de durere și te ajută să te simți mai bine în scurt timp.

 
8. Melatonina

Este luată adesea sub formă de supliment pentru a combate insomnia, dar mulți pacienți diagnosticați cu fibromialgie au constatat ameliorarea simptomelor când li s-a prescris această variantă. Există o legătură între problemele legate de somn și fibromialgie, dar încă nu s-a confirmat conexiunea dintre deficiența de melatonină și apariția durerilor. Îmbunătățirea stării generale a fost constatată în aproximativ 50% dintre cazuri, așa că merită să testezi și tu acest supliment.

 
9. Biofeedback-ul

Este o terapie utilă pentru reducerea durerii resimțite. Ca tratament alternativ, orientează mintea departe de durere prin crearea feedback-ului legat de temperatura pielii sau tensiunea de la nivelul mușchilor.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro