Cum să incluzi ghimbirul în alimentaţia ta
Ai opţiunea de a lua suplimente cu ghimbir (începe cu 250 de miligrame) sau să cumperi pudra de ghimbir pe care o poţi folosi atunci când nu ai la îndemână o rădăcină proaspătă. Însă, cea mai bună modalitate de a include ghimbirul în alimentaţia ta este aceea de a folosi rădăcina proaspătă pe care să o dai prin răzătoare şi să o incluzi în cantităţi mici în mâncărurile, dulciurile, smoothie-urile, sucurile presate, salatele pe care le prepari pentru a beneficia de proprietăţile lui. De asemenea, ceaiul de ghimbir este o altă soluţie bună pentru include ghimbirul în dieta ta zilnică.
Ceai de ghimbir: cum să-l prepari corect?
Poţi să foloseşti rădăcina tăiată pe care să o fierbi în apă timp de 10 minute sau o altă metodă mai rapidă, aceea de a infuza ghimbirul răzuit.
Un mic truc la care poţi apela pentru a avea mereu ghimbir proaspăt este acela de a-l păstra răzuit la frigider. Cumpără mai multe rădăcini de gimbir, curăţă-le de coajă, mixează-le în robotul de bucătărie şi pune o linguriţă de miere, amestecând bine. Se pune ghimbirul într-un borcan şi se păstrează închis ermetic la frigider, unde rezistă chiar şi o lună de zile. Astfel vei avea mereu ghimbirul proaspăt pentru a-ţi face ceai în fiecare zi.
Ai nevoie de:
1 linguriţă cu ghimbir răzuit sau mixat în robotul de bucătărie; 1 cană cu apă fiartă; 1 linguriţă cu zeamă de lămâie; 1/2 linguriţă cu miere de albine (opţional).
Ghimbirul se pune într-o cană şi se toarnă apa fierbinte peste el pentru a-l lăsa la infuzat. După ce s-a răcorit puţin ceaiul se adaugă zeama de lămâie şi dacă mai doreşti puţină miere de albine. Este de preferat să consumi şi pulpa de ghimbir după ce ai băut ceaiul.
O altă metodă ar fi aceea de a-l lăsa la fiert timp de 10 minute, după care se strecoară şi când s-a răcorit se adaugă zeama de lămâie.
Eu am avut Hepatita C .Sunt operata de pietre la fiara , si am stetoza hepatica .Am ulcer castric si Hernie Hiatala .As dori sa știu dacă e bun Ghimbirul pt ficat și stomac.Va mulțumesc anticipat