6 antibiotice naturale pentru infecții urinare
Sănătate · Medicina alternativa / De Amalia Skelton, 07.04.2020

Infecțiile urinare sunt una dintre cele mai frecvente afecțiuni semnalate de femei. Peste 50% dintre femei vor avea de combătut o infecție urinară de-a lungul vieții, iar utilizarea constantă a antibioticelor face bacteriile rezistente la acțiunea lor și infecțiile revin tot mai des. Descoperă care sunt principalele antibiotice naturale pentru infecții urinare și creează-ți o strategie eficientă pe termen lung.

Ai probleme cu infecțiile urinare care revin aparent fără motiv și ai ajuns să iei frecvent antibiotice? Nu este un lucru benefic pentru tractul intestinal, iar imunitatea ta ar putea fi periclitată. Opțiunile de antibiotice naturale pentru infecții urinare detaliate de draxe.com te vor ajuta să înlături bacteriile complet și să previi reapariția acestei afecțiuni.
Durerile, usturimea și starea generală de disconfort se vor diminua semnificativ cu ajutorul soluțiilor simple și în curând vei vedea că nu ai de ce să te gândești automat la medicamente în astfel de situații.

 
Iată ce antibiotice naturale poți utiliza pentru infecții urinare:

 
1. Suc de merișoare

Există numeroase studii de specialitate care arată că sucul de merișoare reduce numărul de infecții urinare într-un interval de 12 luni, în special pentru femeile care se confruntă frecvent cu această problemă. Deși opiniile sunt împărțite cu privire la potențialul sucului de merișoare de a trata simptomele caracteristice, există date clare cu privire la rolul de prevenție. Sucul de merișoare stopează proliferarea bacteriilor care cauzează infecțiile urinare, eliminând în mod special
E. coli, cea mai frecventă bacterie evidențiată pentru acest diagnostic.

 
2. Usturoi

Alicina, una dintre substanțele active din usturoiul crud strivit, are un efect antimicrobian puternic. În cadrul cercetărilor realizate s-a relevat că alicina elimină o gamă largă de bacterii, inclusiv pe cele E. coli rezistente la medicamente. De asemenea, usturoiul are și proprietăți antifungice, acționând rapid împotriva candidozei.

 
3. Ulei de cuișoare

Are proprietăți antimicrobiene, antifungice și antivirale. De asemenea, efectul rapid antiinflamator garantează reducerea durerilor asociate cu infecțiile urinare și accelerarea procesului de vindecare. Uleiul de cuișoare se poate administra intern câte 2 săptămâni, sub supravegherea unui nutriționist.

 
4. Ulei de oregano

Oamenii de știință au constatat că uleiul de oregano este activ împotriva unor categorii mutiple de bacterii, inclusiv împotriva bacteriei E. coli a cărei proliferare o stopează. Acest ulei poate fi utilizat ca alternativă pentru tratamentul clasic pentru a susține procesul de vindecare, a elimina bacteriile și a preveni proliferarea celor care sunt rezistente la antibiotice. De fapt, uleiul de oregano este considerat mai eficient decât antibioticele pentru că nu cauzează reacția de rezistență și nu are efecte secundare. Când se administrează intern trebuie combinat cu ulei de cocos sau cu apă și nu se poate lua mai mult de 2 săptămâni, zilnic.

 
5. Vitamina C

Vitamina C crește gradul de aciditate al urinei și previne proliferarea bacteriei E. coli. De asemenea, crește imunitatea. Potrivit specialiștilor, o doză zilnică de 100mg de vitamina C luată timp de 3 luni în timpul sarcinii reduce semnificativ riscul de infecții urinare.

 
6. Ulei esențial de mirt

În cadrul studiilor de specialitate s-a demonstrat că uleiul de mirt are proprietăți antibacteriene, antifungice și antiparazitare. De-a lungul timpului a fost utilizat pentru tratarea rănilor și prevenirea infecțiilor, fiind ideal pentru infecțiile urinare. Se poate aplica sub formă de compresă rece sau caldă sau se poate realiza un masaj al pielii, după diluarea uleiului.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro