5 remedii naturale pentru hepatita B
Peste 300 de milioane de persoane sunt infectate cu acest virus. Hepatita B este o infecție virală care afectează ficatul și poate pune viața în pericol. Află ce remedii naturale pot fi utilizate pentru această afecțiune.
Principalul pericol legat de hepatita B este faptul că infecția poate deveni una cronică, provocând o gamă largă de boli, inclusiv ciroza sau cancerul de ficat. Majoritatea persoanelor infectate nu au niciun fel de simptome, dar în unele cazuri pot apărea starea de greață, voma, oboseala excesivă, urina închisă la culoare, icterul, pierderea apetitului, durerile de stomac sau cele musculare. Hepatita B se transmite prin contact sexual, sânge sau de la mamă la copil, în momentul nașterii.
Iată care sunt tratamentele naturale pentru simptomele hepatitei B:
1. Un meniu sănătos și echilibrat
Unul dintre principali factori care influențează evoluția virusului este meniul zilnic. Contează foarte mult să consumi numai alimente naturale, neprocesate, în cadrul unei diete antiinflamatoare. Este util și să consumi alimente care conțin clorofilă pentru a diminua stresul oxidativ și efectele nocive asupra ficatului.
Consumă cât mai des următoarele alimente:
- legume cu frunze verzi precum spanacul, rucola sau salata verde;
- broccoli, conopidă și varză de Bruxelles;
- morcovi, cartofi dulci și sfeclă roșie;
- fructe proaspete, în special afine, căpșuni și citrice;
- carne slabă și pește gras;
- ficat de pui sau de vită;
- surse naturale de probiotice cum sunt iaurtul, kefirul și brânza;
- busuioc, pătrunjel, oregano și ghimbir;
- nuci și semințe, mai ales semințe de chia, de in și nuci crude;
- ulei de cocos și ulei extravirgin de măsline.
Pentru a diminua stările de greață este util să iei un mic dejun consistent, iar la masa de prânz și cea de seară să alegi alimente ușoare. De asemenea, poți adăuga 1-2 picături de ulei esențial de mentă la un pahar de apă pentru a elimina rapid greața și amețeala.
2. Evită alimentele cu potențial inflamator
Pentru a preveni răspândirea virusului în organism și acutizarea simptomelor este ideal să elimini alimentele care favorizează inflamațiile. Va trebui să renunți la zahăr, uleiuri hidrogenate, carbohidrați rafinați și la orice produs lactat care nu este organic. Nu consuma semipreparate, nu bea alcool și nu folosi medicamente care conțin acetaminofen, o substanță care poate agrava efectul negativ asupra ficatului.
3. Remedii naturale pentru hepatita B: Menține hidratarea optimă
Starea de vomă este un simptom des întâlnit provocat de hepatita B și favorizează deshidratarea. Contează foarte mult să bei suficientă apă de-a lungul zilei, atât în timpul meselor, cât și în intervalele dintre ele. Bea 8-10 pahare de apă în fiecare zi, plus sucuri sau smoothie-uri de fructe pentru o doză suplimentară de vitamine și minerale. Evită sucurile carbogazoase sau băuturile sportive pentru că au foarte mult zahăr și vor accentua deshidratarea. Nici cafeaua sau ceaiul nu sunt benefice decât consumate ocazional. Încearcă și apa de cocos, care reface echilibrul de electroliți al organismului.
4. Redu stresul
Pentru a diminua gravitatea simptomelor resimțite trebuie să înveți să te relaxezi și să gestionezi eficient momentele stresante. Odihnește-te suficient, practică yoga, citește o carte care îți place, folosește uleiuri aromatice pentru a împrospăta aerul din jur sau meditează.
Nu te lăsa afectat de anxietate sau îngrijorare pentru că te vei simți mai rău. Dacă reușești să te relaxezi vei găsi soluții mai ușor și te vei bucura de momentele speciale alături de cei dragi. Creează un echilibru între viața personală și carieră, nu te lăsa copleștit de evenimentele mărunte și găsește ceva pozitiv în fiecare lucru care ți se întâmplă.
5. Remedii naturale pentru hepatita B: Încearcă silimarina
Această plantă protejează ficatul și stimulează eliminarea toxinelor din organism. Acționează ca un antioxidant, neutralizând efectele nocive ale radicalilorl liberi și reducând stresul oxidativ. Potrivit studiilor realizate silimarina este utilă atât pentru hepatita B acută, cât și pentru cea cronică.