De ce ar trebui să îţi detoxifiezi subrațele
Sănătate / 04.04.2018

Înainte de a folosi un deodorant natural, ar trebui să îți detoxifiezi subrațele. Detoxifierea, în general, reprezintă un pas necesar pentru a scăpa de toxinele nocive, metalele grele, substanțele chimice.

Poți să îți detoxifiezi corpul cu alimente ecologice, dar este important și ce substanțe aplici pe el. Iar subrațele ascund niște ganglioni limfatici foarte importanți, care trebuie să suporte tot felul de substanțe chimice cu adevărat toxice care se dezvoltă în sistemul tău. Iată de ce ar trebui să îți detoxifiezi subrațele!

Care este motivul pentru care ar trebui să îți detoxifiezi subrațele înainte de a folosi deodorant natural?


Multe dintre persoanele care au încercat să își detoxifieze axilele au raportat unele dintre următoarele rezultate:


mai puțin miros per ansamblu, chiar fără a se da cu deodorant;
nu au apărut iritații la subraț când au trecut de la deodorantul convențional la cel natural;
au transpirat mai puțin.

Rezultatele pot fi diferite în cazul tău, dar sunt promițătoare. Atunci când folosim deodorant convențional, literalmente introducem substanțele chimice pe cel mai mare organ din corpul nostru, chiar pe partea de sus a unor ganglioni limfatici principali, care sunt responsabili pentru funcția noastră imună. Unele dintre principalele ingrediente chimice din deodorantul convențional sunt: aluminiu, formaldehide, ftalați, parabeni.


Cum să îți detoxifiezi subrațele


Aceasta este una dintre cele mai ușoare detoxifieri și este posibil să ai deja unele ingrediente acasă. Detoxifierea aceasta reprezintă un pas necesar, deoarece se acumulează multe substanțe chimice la subraț. Iată de ce ai nevoie:

Ingrediente


1 lingură de bentonită
1 linguriță de oțet de mere
1-2 lingurițe de apă

Instrucțiuni


Se amestecă toate ingredientele împreună într-un vas de sticlă, cu ustensile de lemn sau nemetalice. Trebuie să obții o consistență groasă, ca de smântână sau iaurt. Se răspândește un strat uniform peste fiecare axilă și se lasă să stea timp de aproximativ 15-20 de minute. Dacă ai vreo reacție adversă, clătește imediat. Poți observa un pic de roșeață în jurul zonei, deoarece crește fluxul de sânge din zonă. Însă aceasta este inofensivă și dispare repede. Fă un duș cald pentru a spăla soluția sau utilizează o cârpă umedă. Repetă zilnic sau după cum este necesar, până când deodorantul natural nu îți mai irită pielea. Dar asigură-te că vei începe să folosești un deodorant natural făcut de tine, deoarece s-ar putea ca acele deodorante naturale pe care le găsești în magazine încă să conțină substanțe chimice nocive.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro