Cum îți dai seama dacă poţi să refolosești o sticlă din plastic: Semnele de care trebuie să ții cont

Sănătate / 21.08.2017

Sticlele din plastic se numără printre cele mai populare recipiente, dar refolosirea lor ne poate pune sănătatea în pericol.

De multe ori turnăm pur şi simplu apă sau alt conţinut într-o sticlă sau un bidon din plastic şi nu ne gândim că acest gest poate avea consecinţe nefaste, întrucât materialul din care sunt fabricate conţine elemente toxice. E important de ştiut că poţi refolosi unele sticle din plastic, dar trebuie să cunoști care anume sunt nocive şi care nu. Iată semnele care îţi arată că o sticlă din plastic nu trebuie reutilizată.

Triunghiul cu cifră


În primul rând, caută pe sticlă semnul în formă de triunghi cu o cifră în interiorul său. Aceasta arată din ce tip de plastic a fost fabricată sticla. O sticlă ștanțată cu 1 (PET sau PETE) este sigură pentru o singură utilizare. Când este expusă la temperaturi înalte, inclusiv la lumina solară, o astfel de sticlă va emana substanţe toxice care vor pătrunde în apă, avertizează
Bright Side.  Evită sticlele cu cifra 3 sau 7 (PVC sau PC) pentru că acestea conţin substanţe toxice capabile să penetreze hrana şi băuturile. Chiar şi o expunere lejeră la aceşti compuşi poate provoca probleme severe de sănătate.
Sticlele din polietilenă (2 și 4) și din polipropilenă (5 și PP) sunt bune pentru mai multe folosiri, arată ABC. Sunt relativ sigure dacă păstrezi în ele doar apă și le cureți periodic.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro